Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 667 bekeken

Minder vakantie in eigen land

Voor het eerst sinds 2011 zijn er meer Nederlanders van plan om op vakantie te gaan. De plannen voor binnenlandse vakanties laten echter een daling zien.

Circa 2,5 miljoen Nederlanders willen de zomervakantie in eigen land doorbrengen. Dat is een kleine daling (1,5%) ten opzichte van 2014, waardoor er zo'n 50.000 mensen minder verwacht kunnen worden. De meeste binnenlandplannen betreffen bungalowparken. Hier worden circa 1 miljoen mensen verwacht.

In totaal gaan 10,7 miljoen mensen op vakantie blijkt uit een groot onderzoek van NBTC NIPO begin april. Dat is een stijging van 1,5% ten opzichte van het jaar ervoor. Frankrijk blijft de favoriete bestemming met zo'n 1,3 miljoen vakantiegangers.

Ongeveer zestig procent van alle plannen voor een binnen- of buitenlandse zomervakantie is in april al vastgelegd en geboekt. Bijna dertig procent van de vakantiegangers moet nog boeken en ruim tien procent gaat op de bonnefooi. 600.000 mensen hebben nog geen bestemming gekozen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.