Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1260 bekeken

Komst asielzoekers laat krimpregio's groeien

In negen regio's in Nederland is de bevolking vorig jaar gekrompen.Volgens de nieuwste cijfers van het CBS is dat een daling van zeven regio's in verhouding tot 2013. De komst van asielzoekers speelt hierin een belangrijke rol.

Krimpregio's groeien door de komst van asielzoekers. Alhoewel het een tijdelijk fenomeen lijkt, kunnen gemeenten kunnen de nieuwe aanwas goed gebruiken. "Polen krijgen hier kinderen, sommige gemeenten zijn daar heel blij mee, dan kunnen de scholen openblijven", aldus een woordvoerder van het CBS.

De tijdelijkheid van de groei in de krimpregio komt voornamelijk doordat asielzoekers die blijven naar de grote steden verhuizen na hun eerste opvang. De eerste opvang in een asielzoekerscentrum en die zijn vaak gevestigd in krimpregio's.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.