Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1854 bekeken

Spotify Maps laat zien waar jouw stad naar luistert

Spotify bracht de muzikale voorkeuren van 1000 steden ter wereld in kaart. In Amsterdam is het voornamelijk Anouk, Gouda mixt even makkelijk deep house met Jeroen van den Boom. Of is het nou Claudia de Breij?

Met de kaart heeft Spotify het luisterlijstje van meer dan 1000 steden ter wereld in kaart gebracht. Een setlist per stad zeg maar. Ze noemen het zelf distinctive , onderscheidend. De kaart laat zien én horen waarin de ene stad zich onderscheid qua muziekvoorkeur van andere steden. Dus waar wordt gemiddeld in een stad meer naar geluisterd vergeleken met een andere. Dus dat zou in Nederland zomaar een geografische scheidslijn kunnen laten zien tussen Jeroen van den Boom fans en de liefhebbers van het origineel van Claudia de Breij.

Je kunt via de kaart ook de playlists van verschillende steden afluisteren. Hier bijvoorbeeld New York.

Hier is de hele Musical Map: Cities of the World

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.