Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1725 bekeken

Hoogeveen "Sportgemeente 2015"

De gemeente Hoogeveen heeft de titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2015’ in de wacht gesleept. Dit is tijdens het congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Amersfoort bekendgemaakt.

Hoogeveen liet onder meer Arnhem en Gorinchem achter zich in de verkiezing en ontvangt naast een bokaal ook een geldprijs om bekendheid te geven als de prijswinnende gemeente.

Volgens de jury heeft Hoogeveen "een goed voorzieningenniveau, een gevarieerd sportaanbod, een meer dan gemiddelde sportparticipatie en goed doordachte verbindingen tussen sport en andere beleidssectoren" en is het daarom een terechte winnaar.

De verkiezing van de sportgemeente van het Jaar werd voor de tiende keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het was de derde maal dat Hoogeveen genomineerd was voor de titel en mag zich nu voegen in het rijtje: Rotterdam, Enschede, De Bilt, 's-Hertogenbosch, Arnhem, Weert, Eindhoven en Tilburg.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.