Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 907 bekeken

Hogere beslagvrije voet voor jongeren

Van jongeren (tot 21 jaar) met schulden wordt de beslagvrije voet verhoogd van 300 euro naar 800 tot 900 euro.

Dat heeft staatssecretaris Klijnsma van SZW gezegd in tv-programma Kassa.

Het voorstel moet nog door beide Kamers, maar ze verwacht dat het plan nog in deze kabinetsperiode kan worden gerealiseerd.

Vereenvoudiging
Het voorstel vereenvoudigt het systeem om de beslagvrije voet vast te stellen. Doordat dit nu nog zo complex is, wordt de beslagvrije voet vaak te laag wordt vastgesteld waardoor mensen te weinig geld overhouden voor het levensonderhoud.

De beslagvrije voet wordt gebaseerd op de bijstandsnorm. Voor jongeren tot 21 jaar is die heel laag, waardoor ze een lage beslagvrije voet krijgen die te weinig is om van te leven. Vanwege de vereenvoudiging wordt iedereen gelijk getrokken, waardoor jongeren een hogere beslagvrije voet krijgen. Zo krijgen deze kwetsbare jongeren een kans om hun leven weer op te bouwen, aldus Klijnsma.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.