Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 949 bekeken

Voorvechter voor "de oudere werkzoekende"

Oud-profvoetballer John de Wolf (53) zet zich in om de beeldvorming van langdurig werkloze ouderen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Woensdag bezocht hij de Tweede Kamer.

John de Wolf ging woensdag in gesprek met Tweede Kamerleden die zich bezighouden met werkloosheid.

De ex-voetballer is als daadkrachtige 50-plusser aangesteld door minister Asscher om boegbeeld te zijn voor de oudere werknemer. Hij gaat werkgevers wijzen op de waarde van 50-plussers op de werkvloer. Ook zal hij oudere werkzoekenden zelf adviseren en ondersteunen. Hij gaat dat zeker zes uur per week doen.

Schouderklopje
De partijen 50PLUS en PvdA hadden aangedrongen op zo'n voorvechter voor werkzoekende ouderen. Volgens Asscher is De Wolf ,,iemand die werkgevers, werknemers en werkzoekenden streng kan toespreken als het moet, maar ook een schouderklopje uit kan delen. Juist de kwaliteiten die nodig zijn om een boegbeeld te zijn voor de mensen die het nodig hebben.''

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.