Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1578 bekeken

Gemeenten oneens over bed-bad-brood

Gemeenten zijn het na een jaar onderhandelen nog altijd met staatssecretaris Dijkhoff oneens over de bed-bad-broodregeling.

Dit blijkt uit een uitzending van Nieuwsuur. Verschillende wethouders laten weten dat gemeenten meer opvangplekken en langere opvang willen bieden dan de 12 weken die het kabinet heeft afgesproken. Bovendien moeten de boetes voor gemeenten, die buiten de reguliere plaatsen opvang verzorgen, van tafel.

Volgens de Groningse wethouder Ton Schroor zijn de onderhandelingen met Dijkhoff opgeschort. ,,Ik weet dat de status op dit moment is dat gemeenten hebben aangegeven hoe zij het zouden willen. De staatssecretaris heeft dat mee teruggenomen en in beraad."

De bed-bad-broodafspraken van de coalitie zouden verder uitgewerkt moeten worden met de gemeenten in een bestuursakkoord. Dit moest op 1 november rond zijn, maar dat is nog niet gelukt.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.