Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1129 bekeken

Budgettrouwen in Amsterdam

Amsterdam gaat budgettrouwen aanbieden. Geen flitshuwelijk maar wel een flitshuwelijksvoltrekking

Stellen die goedkoop willen trouwen kunnen kiezen uit 2 opties: een eenvoudig huwelijk, waarbij het paar voor bijna 300 euro binnen een kwartier klaar is, en het budgethuwelijk, waarbij het binnen tien minuten en voor 160 euro geregeld is. Dit meldt Het Parool.

Bij beide vormen houdt de trouwambtenaar geen toespraak. Ook zijn er bij de budgetvariant geen gasten welkom en mogen paren alleen twee tot vier getuigen meenemen. Bij type 'eenvoudig' mogen er wel maximaal 20 mensen aanwezig zijn en kan er ook een fotograaf het bruidspaar vast komen leggen en vindt de ceremonie plaats in de gemeentelijke trouwzaal.

Door lange wachtlijsten en hoge kosten weken paren massaal uit naar omliggende (goedkopere) gemeenten.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.