Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 635 bekeken

Amsterdam 'topsportgemeente van het jaar'

Amsterdam is uitgeroepen tot dé topsportgemeente van 2015. De hoofdstad kende vorig jaar de beste topsportprestaties gemeten over 41 topcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners.

De hoofdstad was in 2015 met maar liefst 35 teams actief in de onderzochte competities. Deze teams behaalden met hun eindklasseringen voldoende punten om alle andere gemeenten achter zich te laten en voor hun thuisgemeente de titel in de wacht te slepen.

In de verkieizing liet Amsterdam de andere genomineerde gemeenten, genomineerde gemeenten Emmen, Lingewaard, Rotterdam en Ermelo achter zich.

Amsterdam neemt de titel over van Bunschoten dat in 2014 met de eer ging strijken. Het is de derde keer dat de hoofdstad wordt uitgeroepen tot topsportgemeente van het jaar. Ook in 2008 en 2005 was zij de gemeente met de beste topsportprestaties per inwoner.

De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.