Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1004 bekeken

'Meeste burgemeesters voor kleinschalige opvang'

Negen op de tien burgemeesters zijn voor kleinschalige opvang van asielzoekers. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

Volgens de burgemeesters is kleinschalige opvang beter voor het draagvlak onder inwoners. Ook is het beter voor de integratie van asielzoekers met een verblijfsvergunning.

Ruim 90 procent van de burgemeesters die deelnamen aan een vragenlijst van het nieuwsprogramma, steunt een eerder gedane oproep van de burgemeesters van Boxtel en Heusden. Die vroegen Den Haag om meer ruimte om te experimenteren met kleinschalig opvang, voor bijvoorbeeld vijftig tot honderd asielzoekers. In totaal hebben 196 burgemeesters de vragenlijst ingevuld, dat is bijna de helft van het totaal.

Niet alle ondervraagde burgemeesters zijn voorstander van kleinschalige opvang. Volgens burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk is grootschalige opvang nodig met de huidige aantallen asielzoekers die naar Nederland komen.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.