Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1103 bekeken

Meeste stemmers in Rozendaal, Tilburg onderaan

De kleine gemeente Rozendaal in de provincie Gelderland kende woensdag de grootste kiezersopkomst van alle gemeenten in Nederland.

49,1 procent van de stemgerechtigden ging daar op basis van de voorlopige uitslagen naar de stembus. Op plaats twee en drie staan de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Vlieland met een opkomstpercentage van zo'n 47 procent.

In Tilburg was het opkomstpercentage met 22,7 procent het laagst. Ook andere plaatsen in Brabant kenden een lage opkomst. Uit de onderste tien gemeenten zijn er zeven uit die provincie. Rotterdam en Amsterdam bungelen ook onderaan, met respectievelijk 24,4 en 26,8 procent.

In de gemeente Urk waren de meeste kiezers tegen het verdrag (83,3 procent). Wageningen kende de meeste kiezers voor het verdrag. 62,4 procent stemde daar voor.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.