Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1999 bekeken

Forse verschillen Inrichtingsbudget asielzoekers

Er zijn per gemeente forse verschillen in het inrichtingsbudget voor asielzoekers, het geld dat zij krijgen om hun nieuwe huis in te richten

Een gezin met twee kinderen krijgt in Oisterwijk circa 10.000 euro, waar dat in Boekel 3500 euro is. Dat meldt het Brabants Dagblad op basis van eigen onderzoek onder 30 gemeenten. Het geld dat de vluchtelingen krijgen hoeven ze niet terug te betalen.

Het geld voor de nieuwe inboedel valt onder het inrichtingsbudget. Een taak die bij de gemeente ligt en uit onderzoek van het Brabants Dagblad blijkt dat elke gemeente er een andere berekening voor gebruikt. Een woordvoerder van de gemeente Boekel zegt tegen de krant dat het bedrag van 3500 euro ruim voldoende is voor tweedehandsmeubilair.Oisterwijk evalueert momenteel het beleid.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.