Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 10028 bekeken

Gemeente boycot discriminerend bedrijf

De gemeente Smallingerland doet de rest van dit jaar geen zaken meer met het bedrijf dat een stagiair weigerde om zijn homoseksuele geaardheid.

Het bedrijf uit Drachten werd door de rechter veroordeeld voor discriminatie toen het een stagiair weigerde aan te nemen omdat deze homoseksueel was.

De gemeente heeft nu besloten dat het op basis van die rechterlijke uitspraak dit jaar geen inkoop- en aanbestedingen met het bedrijf zal doen. De gemeente wil enkel zaken doen met integere ondernemers. Het is een forse schadepost voor de ondernemer, volgens de Drachtster Courant besteedde Smallingerland jaarlijks zo'n 30.000 euro bij De Boer ten behoeve van onder meer onderhoudsmaterialen en dienstkleding.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.