Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1686 bekeken 2 reacties

Groningse gemeente opent webwinkel voor minima

Inwoners met een laag inkomen van gemeente Borger-Odoorn kunnen vanaf heden gebruikmaken van een minimavoorziening via een speciale webwinkel.

De minimavoorziening van gemeente Borger-Odoorn bestaat uit een tegoed dat de betreffende inwoners gedurende een jaar in de webwinkel kunnen besteden voor henzelf of voor hun kinderen.

Geen administratie
In de webwinkel kunnen zij kiezen uit verschillende producten om hen beter mee te laten doen in de maatschappij, zoals schoolspullen, een fiets of computer, maar ook de contributie van een sportvereniging, kinderactiviteiten of een muziekinstrument. Voordeel van de webwinkel is dat inwoners geen bonnetjes meer hoeven te bewaren of geld teruggestort moeten krijgen op hun rekening.

Beter bereikbaar
Voorheen had de gemeente verschillende regelingen om minima een steuntje in de rug te geven, zoals de witgoedregeling, het Fonds Maatschappelijke Participatie en de tegemoetkoming voor de aanschaf van een computer. Om de voorzieningen beter bereikbaar te maken zijn ze nu allemaal gebundeld in een enkele minimavoorziening via de website.

Gemeente Borger-Odoorn is de website gestart in navolging van de participatiewebshop van gemeente Emmen vorig jaar, die zij ook in basisopzet als voorbeeld hebben genomen.

door: redactie

• J.C. van Os

Borger-Odoorn is een gemeente die in Drenthe ligt.

• a brouwer

Sorry maar dit is een gemeente in Drenthe

Of registreer je om te kunnen reageren.