Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 748 bekeken

Meeste ouderen wonen in provincie

De afgelopen decennia is Nederland het sterkst vergrijsd aan de randen van het landen. In Zeeuws-Vlaanderen wonen naar verhouding de meeste 65-plussers, maar de toename was het sterkst in Limburg. Stedelijke regio’s en Flevoland zijn relatief jong gebleven.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op 1 januari 2016 was ruim 18 procent van de Nederlandse bevolking 65 jaar of ouder. De regio met het grootste aandeel 65-plussers is Zeeuws-Vlaanderen, met ruim 24 procent. Ook in andere regio's aan de randen van het land is de bevolking relatief sterk vergrijsd: in grote delen van Groningen, Drenthe, de Achterhoek, Limburg en Zeeland is meer dan 21 procent van de bevolking 65 jaar of ouder.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.