Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 920 bekeken

Uitbreiding pre-bachelor hoogopgeleide vluchtelingen

Utrecht breidt de pilot voor een pre-bachelor studie ICT voor hoogopgeleide vluchtelingenstudenten uit van een half jaar naar een jaar. Ook komen er pre-bachelors voor andere opleidingen.

De pre-bachelor bereidt hoogopgeleide vluchtelingenstudenten voor op de reguliere ICT-opleiding die ze willen gaan volgen. De pilot, gericht op een snelle toeleiding via studie naar de arbeidsmarkt, is een samenwerking van gemeente Utrecht, Hogeschool Utrecht, AFAS Software, en het UAF dat zich inzet voor studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen.

Focus
Vorige week hebben 23 vluchtelingenstudenten de pre-bachelor van een half jaar afgerond. De eerste resultaten van de pilot zijn positief en daarom krijgt het project een vervolg. Ook komen er pre-bachelor opleidingen voor andere vakgebieden. Uit evaluatie blijkt dat de pre-bachelor-studenten sterk gefocust zijn op het behalen van het staatsexamen, een pittig examen dat niet iedereen haalt. Wie het examen niet haalt, kan ook niet doorstromen naar de reguliere bacheloropleiding. Om studenten beter voor te bereiden op het staatsexamen is besloten om de pre-bachelor uit te breiden van een half jaar naar een jaar.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.