Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1461 bekeken

Gemeenten werken samen in het sociaal domein

De gemeenten Texel, Schagen en Den Helder gaan samenwerken in een jeugdzorgproject voor integrale zorg bij gezinnen en jeugdigen met complexe, zware problematiek.

Doel van het project "Waarom moeilijk doen als het samen kan" is sneller en effectiever integrale hulpverlening kunnen inzetten bij zogenoemde multi-problem gezinnen, meldt Den Helder Actueel. Dit zijn gezinnen in de jeugdzorg waar meerdere hulpverleners en instellingen bij zijn betrokken.

Sleutelwoord
Samenwerkende partijen willen zo voorkomen dat de gezinssituatie verergert, langdurig zware zorg nodig is of dat kinderen zelfs uit huis worden geplaatst. Intensieve samenwerking tussen de sociale wijkteams en de jeugdzorginstellingen is hierbij het sleutelwoord. Het project start na de zomer en loopt tot december 2017.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.