Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 1310 bekeken

Humanitas waarschuwt voor verlies financieel overzicht

Een groeiende groep Nederlanders heeft moeite grip te houden op de eigen financiën. Dat komt doordat steeds meer instanties digitaal communiceren, in plaats van papieren rekeningen en brieven te sturen.

Met name ouderen raken daardoor het overzicht kwijt op wat er binnen komt, maar vooral op wat er uit gaat. Daarvoor waarschuwt Humanitas.

Thuisadministratie
Vrijwilligersorganisatie Humanitas biedt sinds 2004 hulp aan voor mensen die moeite hebben hun eigen administratie op orde te houden. Het is inmiddels het sterkst groeiende hulpprogramma. Vorig jaar klopte een recordaantal van 13.832 mensen aan voor hulp bij thuisadministratie, 13 procent meer dan het jaar daarvoor.

Vergrijzing
,,Terwijl de crisis voorbij is en de welvaart weer toeneemt, neemt het financieel overzicht bij velen af'', constateert Humanitas. Dat heeft ook te maken met vergrijzing. Sommige ouderen zijn nog gewend met bijvoorbeeld acceptgiro's te betalen, terwijl de dienstverlening van banken toegespitst is op digitaal bankieren.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.