Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Sociaal

Nieuws 931 bekeken

Wsw-statistiek: geen nieuwe indicaties meer

De jaarlijkse rapportage over de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) over de resultaten van uitvoering door gemeenten en UWV is - vanwege de invoering van de Participatiewet – anders dan voorgaande jaren.

De Wsw-statistiek wordt uitgevoerd door Panteia in opdracht van het ministerie van SZW. Invoering van de Participatiewet heeft onder meer tot gevolg dat er geen wachtlijst meer is, en er door het UWV geen nieuwe indicaties worden afgegeven.

Daling
De omvang van het totale werknemersbestand is – als gevolg van het ontbreken van nieuwe instroom – gedaald naar 96.321 personen. Van de mensen met een Wsw-dienstbetrekking werkte 35,6% gedetacheerd; in 2014 was dit 30,4%. Deze stijging heeft zich voornamelijk voorgedaan bij de groepsdetacheringen.

Herindicaties
Het aantal plaatsen begeleid werken is afgenomen naar 6.304 plekken (2014: 6.778). Door het UWV worden nog wel herindicaties afgegeven. In 2015 waren dat er 14. 361. Volgens deze herindicatiebesluiten behoorde in 2015 98,2% nog steeds tot de doelgroep van de Wsw.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.