Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 348 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Amsterdam verbiedt drugsgebruik op schoolplein

Amsterdam gaat blowen op schoolpleinen verbieden.

Door de maatregel kunnen scholen in de hoofdstad vanaf 1 januari komend jaar de hulp van politie inschakelen als ze dat nodig achten in de strijd tegen blowen op school. De gemeente bevestigde woensdag berichtgeving hierover in De Telegraaf.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan onderzoekt verder of er een blowverbod kan worden ingesteld op en rondom speeltuinen. In eerste instantie is het de school die optreedt tegen het drugsgebruik, zo zegt Van der Laan. Mochten jongeren hardleers zijn, dan kan de politie optreden. Jongeren kunnen zo bijvoorbeeld een boete krijgen, een traject via bureau Halt of verplicht worden om af te kicken.

Volgens de gemeente is het blowverbod op schoolpleinen juridisch mogelijk. Of het in de speeltuinen wettelijk kan, wordt nog onderzocht.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • JMB Pijfers

    Wat voor scholen worden hier bedoeld?
    Bij mijn weten mogen jongeren onder 18 überhaupt niet roken of blowen. Bovendien is roken op scholen zo wie zo al niet verboden?

Of registreer je om te kunnen reageren.