Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 477 bekeken laatste update:19 jan 2016

Spoeddebat over miljoenen voor woonwagenkamp

De gemeenteraad van Maastricht houdt morgen een spoeddebat over woonwagenkamp de Karosseer, het voormalige Vinkenslag.

Brussel zou duidelijkheid willen over de besteding van een Europese subsidie van vier miljoen euro. Aan het begin van de week dook al het bericht op dat een familie een miljoen euro had gekregen voor een verhuizing die nog geen ton zou hebben gekost. De documenten die het college van b en w vervolgens beschikbaar stelde, hebben een meerderheid van de fracties in de raad niet overtuigd.

Het woonwagenkamp Vinkenslag is de afgelopen jaren grotendeels omgebouwd tot een bedrijventerrein, De Karrosseer geheten. Op het woonwagenkamp dat er eerder was gevestigd was veel mis. Zo werd er geen belasting betaald en lapten de woonwagenkampbewoners bouwregels aan hun laars.


Ton
Maastricht heeft via de rechter 100.000 euro teruggevorderd van een woonwagenbewoner die exorbitant hoge verhuiskosten in rekening bracht tijdens een verplaatsing op de Karosseer, het vroegere Vinkenslag.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.