Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 507 bekeken laatste update:19 jan 2016

Aanpak straatroof in uitgaansgebieden

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en Koninklijke Horeca Nederland gaan samenwerken om het aantal straatroven in uitgaansgebieden verder terug te dringen.

Dat kondigde staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie vandaag aan bij de start van de Week van de Veiligheid. Met een campagne worden bezoekers van horecagelegenheden ervan bewust gemaakt dat ze een makkelijk doelwit voor straatrovers zijn. Daarnaast gaan horeca en politie nog beter samenwerken om straatroven en overvallen te voorkomen. Daarvoor starten tien pilots in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Almere, Haarlem en Breda.

Een groot deel van de straatroven vindt plaats in en om horecagelegenheden. Het gaat de daders vooral om mobiele telefoons. Doel van de campagne is om klanten erop te wijzen dat ze hun telefoon in de gaten moeten houden om te voorkomen dat ze een makkelijk doelwit zijn van straatrovers.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.