Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 1482 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeester Urk krijgt kogelvrij vest

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk heeft een kogelwerend vest gekregen om jeugdhonken mee te bezoeken.

Van Maaren kreeg het vest van horecaondernemers, meldt Omroep Flevoland. Zij willen daarmee aangeven dat de jeugdhonken op het industrieterrein vaker gecontroleerd moeten worden en reageerden zo op een brief van de burgemeester.

In de brief staat dat het niet veilig genoeg is om de jeugdhonken wekelijks te controleren. De gemeentelijke handhaver heeft geen kogelvrij vest en is niet bevoegd om eventueel geweld te gebruiken, staat geschreven. Maar de ondernemers zien het gevaar niet. Bij eerdere controles van jeugdhonken is nooit iets gebeurd.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.