Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Achtergrond 857 bekeken 4 reactieslaatste update:19 jan 2016

G4 opent aanval op scooters

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag maken plannen om een einde te maken aan de overlast van scooters.

De G4-gemeenten zeggen dat 77 procent van de snorscooters harder rijdt dan de toegestane 25 kilometer. Ook door hun breedte zorgen ze voor gevaar en overlast voor het overige verkeer. Maar ook, de vaak jonge, bestuurders zonder helm lopen gevaar. In Amsterdam was dit jaar bijna de helft van de verkeersdoden een snorfietser.

In een brief aan de ministers Melanie Schultz van Verkeer en Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie vragen de vier steden maandag het mogelijk te maken dat snorscooters daar verplicht een helm gaan dragen. Bovendien willen de gemeenten dat snelheidsovertreders steviger worden aangepakt. Ze stellen voor dat het kentekenbewijs ook wordt ingenomen op basis van snelheidsmetingen met radar- of laserapparatuur. Nu is intrekking alleen mogelijk na rollerbankmeting.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.