Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1254 bekeken laatste update:19 jan 2016

Overlast door Shisha lounges

Shisha lounges openen in rap tempo de deuren in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In die steden bestaat zorg om gezondheidsrisico's en overlast.

In grote steden zijn er steeds meer van deze barren waar je waterpijp kunt roken en dit zorgt voor overlast. In Amsterdam is gevraagd aan burgemeester en wethouders de regels voor het openen van een lounge aan te scherpen en naar de gezondheidsregels te kijken.
Jongerenorganisatie ISRA voerde in Amsterdam een onderzoek uit waaruit bleek dat door bezoekers geparkeerde scooters en gehang op straat voor veel overlast zorgt. Het zijn de Amsterdamse coffeeshopeigenaren die, volgens ISRA, ergens anders een shisha lounge zonder toezicht openen.
Niet alleen de overlast is een negatief effect van de shisha lounges, ook gezondheidsrisico's zijn een nadeel van de waterpijprokerij. De hoeveelheid koolmonoxide die rokers binnen krijgen is veel te hoog. Het CDA heeft het kabinet gevraagd om de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) onderzoek te laten doen naar de steeds populairder wordende shisha lounges.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.