Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 4956 bekeken laatste update:19 jan 2016

Maastricht verbiedt stoel op stoep

Inwoners van Maastricht tonen zich solidair met een antiquair die niet voor zijn winkel op de stoep mag zitten.

Gisteren voerden zij actie tegen de handhaving van het 'stoepzitverbod' van de gemeente. De aanleiding: een tweede boete voor antiquair Ton Stille, die zo brutaal was geweest een stoel voor zijn winkel neer te zetten. Ook vorige jaar kreeg de recidivist een boete van 220 euro omdat hij voor zijn winkel zat.

Ongeveer 200 inwoners van Maastricht vonden elkaar via Facebook. Het werd nog gezellig ook, volgens de aanwezigen. Er werd een strijdlied gezongen. De stadswachten liepen niet door de straat.

Boetes
Ook vorig jaar voerden sympatisanten actie tegen de boete van Stille. Handhavers deelden toen boetes uit. De zittende protestanten zouden kinderwagens hinderen. Later heeft de gemeente besloten de boetes weer in te trekken.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.