Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Achtergrond 1018 bekeken laatste update:19 jan 2016

Boa-pool van start op de Veluwe

Op de Veluwe verwachten zes burgemeesters dat het uitwisselen van Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zeker bij het handhaven van de Drank- en Horecawet gaat helpen.

Het gaat om de gemeenten Oldebroek, Hattem, Heerde, Epe, Elburg en Nunspeet. Zij gaan samenwerken bij de inzet van boa's.

"De samenwerking vloeit voort uit het Integraal Veiligheidsplan Noord-Veluwe 2012-2015", staat op de gemeentelijke website van Nunspeet. "Daarin is afgesproken om te onderzoeken of boa's ruimer en meer ingezet kunnen worden in de gemeenten."

Drank- en Horecawet
Een makkelijker intergemeentelijke uitwisseling van deze toezichthouders is ook een wens van de gezamenlijke burgemeesters, aldus de gemeente. "Vooral nu de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de handhavingstaak voortvloeiend uit de Drank- en Horecawet is het kunnen delen van de toezichtcapaciteit een pluspunt. Ook bij piekmomenten zoals grote evenementen kunnen nu boa's uit de buurgemeenten worden ingezet."

De gemeenten blijven zelf afzonderlijk verantwoordelijk voor het organiseren van toezicht en handhaving. "Een 'ingeleende' boa verricht de werkzaamheden onder leiding, toezicht en verantwoordelijkheid van de om assistentie verzoekende gemeente."

Of registreer je om te kunnen reageren.