Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 1072 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gouda kiest voor Sinterklaas en Kaaspiet

Zeven geld 'kaaspieten' lopen dit jaar mee bij de nationale Sinterklaasintocht in Gouda.

De gele piet zijn een initiatief van ondernemers uit de binnenstad, vertelt de maakster van de kaaspakken tegen De Telegraaf. "Alkmaar noemt zich altijd de kaasstad, maar de Goudse kaas ligt overal in de wereld in de schappen", vertelt ze tegen de krant.

De kaaspieten hebben naar eigen zeggen niets te maken met het aanhoudende pietendebat. "We willen gewoon een Gouds tintje geven aan de intocht van de goedheiligman. De traditie moet gewoon blijven." Geheime filmopnames van de pieten in Gouda laten evenwel zien dat er naast de traditionele zwarte knechten ook witte en grijze varianten meelopen.

Vandaag maakt de burgemeester van Gouda bekend hoe de nieuwe Pieten er uitzien.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.