Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 881 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeente zet bedreigde inwoners op website

Ze hadden nog zo gevraagd anoniem te blijven, de bedreigde inwoners van Sliedrecht. Toch stonden met naam en toenaam op de gemeentelijke website.

Uit angst voor represailles was gevraagd anonieme te blijven, meldt het AD. De bedreigde inwoners van Sliedrecht hadden een brief gestuurd naar de gemeente. Vervolgens stonden ze op de gemeentelijke website.

De Sliedrechters schreven hun brief aan de gemeenteraad en het college, omdat ze met de dood zouden zijn bedreigd door hangjeugd in een park. Omwonenden van het betreffende park dringen aan op maatregelen, omdat het daar steeds onrustiger wordt. Er zouden spiegels van auto's getrapt worden, eieren tegen ruiten gegooid worden en mensen die de politie bellen, zouden met de dood en brandstichting zijn bedreigd, schrijft de krant.

Een brief aan de gemeenteraad is per definitie openbaar, maar de namen hadden volgens een woordvoerder van de gemeente geanonimiseerd moet worden. De gemeente heeft haar excuses aangeboden.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.