Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 506 bekeken laatste update:19 jan 2016

Daders Project X vergoeden schade

De daders van het uit de hand gelopen Project X in de gemeente Haren hebben 17.000 euro aan schade vergoed.

Gedupeerden van de rellen in Haren, in september 2012, zijn hiermee schadeloos gesteld. Het gaat om achttien mensen die in aanmerking kwamen voor een tegemoetkoming uit het Schadefonds, laat het ministerie van Veiligheid en Justitie weten.

De rellen in Haren begonnen met een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje op Facebook. Het feest ging niet door, maar duizenden naar Haren afgereisden zorgen vervolgens voor overlast en gingen een gewelddadige confrontatie aan met de politie.

De schadevergoeding is betaald van de boete, die de rechter oplegde aan de daders. Die zijn hiermee verantwoordelijk gehouden voor de materiële schade die ze hebben veroorzaakt. De gedupeerden bleven hierdoor niet met de kosten zitten, aldus het ministerie.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.