Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 672 bekeken laatste update:19 jan 2016

Teeven: opvang illegalen zorgwekkend

Staatssecretaris Fred Teeven maakt zich zorgen over de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers in Amsterdam. "De vertrekplicht blijft."

Ook mensen die nu tijdelijk noodopvang krijgen in steden moeten wel degelijk werken aan hun vertrek uit Nederland, benadrukt Teeven in een debat in de Tweede Kamer over uitgeprocedeerden. "Ook al is de strafbaarstelling van illegaliteit nu van de baan, de vertrekplicht voor mensen zonder verblijfsrecht blijft", zegt de staatssecretaris.

Vooral de situatie in Amsterdam, waar een grote groep illegalen al enkele maanden opvang krijgt in een voormalige gevangenis, vindt Teeven zorgwekkend. Er moet overleg komen over de terugkeer van deze groep uitgeprocedeerden. Teeven wijst daarbij ook op het huurcontract dat over enkele maanden afloopt.

 

De Tweede Kamer is verdeeld over de opvang.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.