Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Achtergrond 635 bekeken laatste update:19 jan 2016

Uden kan drugslabs niet aan

De gemeente Uden kampt met grote overlast van drugslaboratoria.

Minister Ivo Opstelten van Justitie moet hulp bieden bij het opsporen en oprollen van synthetische drugslaboratoria, schrijft burgemeester Henk Hellegers van de gemeente Uden in een brief aan de minister.

De burgemeester laat weten dat hij zich grote zorgen maakt over de omvang van de productie van synthetische drugs. Hellegers wil dat Opstelten als beheerder van de Nationale Politie zorgt voor een betere opsporing van drugslaboratoria.

Dieptepunt
De burgemeester stelt dat het probleem Noord-Brabant groter is dan elders in het land. Deze week werden nog twee doden gevonden in een bedrijfsverzamelgebouw in Uden. "Een tragisch dieptepunt in de toenemende criminaliteit met betrekking tot drugslaboratoria", stelt Hellegers.

Of registreer je om te kunnen reageren.