Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 1548 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeester: Zeurpieten verpesten Sinterklaasfeest

Discriminatie? Onzin, vindt de burgemeester van Hellevoetsluis. 'Niks Witte of Paarse Pieten, gewoon Zwarte Pieten.'

"Maar helaas, laten er nu echte zeurpieten in ons land wonen die het Sinterklaasfeest geheel ten onrechte verbinden met discriminatie", schrijft waarnemend burgemeester Erik van Heijningen van Hellevoetsluis op de gemeentelijke website. "Door er in de media maar hard over te roepen en zelfs te procederen tegen een evenementenvergunning voor de Amsterdamse intocht, probeert dit actiecomité zieltjes te winnen."

Van Heijningen was zelf hulp-Sinterklaas. Hij heeft nooit wat gemerkt van het vermeende racisme rond het kinderfeest. "Gelukkig zijn er nu veel mensen die opkomen voor het traditionele Sinterklaasfeest. Niks Witte of Paarse Pieten, gewoon Zwarte Pieten. Niks domme compromissen. Laat Sinterklaas vooral geholpen worden door een leger Zwarte Pieten, dat hij meeneemt uit Spanje. Bleekneuzen op de boot uit Spanje, ik moet er niet aan denken."

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.