Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Achtergrond 1115 bekeken laatste update:19 jan 2016

Aanpak jonge criminelen verpest door ouders

De aanpak van de top-25 van criminelen die in Haarlem voor de meeste overlast zorgen, is geen succes. Dit vooral doordat de ouders van de criminelen niet willen meewerken.

Van de groep jongeren voor wie de gemeente Haarlem samen met de politie, het Openbaar Ministerie en andere partners een speciale aanpak had geformuleerd, hebben er 21 het afgelopen jaar opnieuw crimineel gedrag vertoond, schrijft het Haarlems Dagblad. De jongeren hebben allen een Marokkaanse achtergrond. Het doel was ten minste 15 boefjes uit de criminaliteit te halen.

Persoonlijk hulpaanbod
De ouders van de draaideurcriminelen blijven op afstand. Als ze wel eens willen meewerken, laten ze weten geen invloed te hebben op hun kind. Daarom krijgen de gezinnen een eigen, door de gemeente betaalde regisseur voor een nog persoonlijker hulpaanbod. Verder komt er meer nadruk op dagbesteding voor de criminele jongeren. Door hun gedragsproblematiek zouden ze namelijk nog niet klaar zijn voor een baan.

Of registreer je om te kunnen reageren.