Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 1040 bekeken laatste update:19 jan 2016

DHW-ambtenaar krijgt meer bevoegdheid

Toezichthoudende ambtenaren van de Drank- en Horecawet (DHW) krijgen meer rechten en plichten.

Toezichthoudende ambtenaren krijgen met artikel 45 van de wet de bevoegdheid om elke plaats te betreden, behalve woningen, binnen te gaan ook als er nog geen feiten of omstandigheden zijn die wijzen op een overtreding.

Examen
Per 1 oktober 2014 de overgangsregeling voor het behalen van het DHW examen, staat in de Staatscourant. Dit houdt in dat toezichthouders vanaf 1 oktober 2014 eerst het examen toezichthouder Drank- en Horecawet moeten hebben afgelegd, nog voor ze in die functie worden aangewezen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.