Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 890 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdam vraagt prostituanten om hulp

De gemeente Amsterdam vraagt klanten van prostituees om te helpen bij de bestrijding van misstanden in de branche.

Ruim een derde van de 195.000 prostituanten die jaarlijks de Amsterdamse sekswerkers bezoeken, zou best willen helpen om misstanden tegen te gaan, blijkt uit een grootschalig onderzoek van de GGD Amsterdam. De GGD ondervroeg duizend klanten en bijna tweehonderd prostituees.

De aanleiding voor het vragen om hulp prostituanten is de uitbuiting en mensenhandel op de Wallen, ook na jaren werk aan de zogenoemde opschoning van het gebied. Dat opschonen vraagt een lange adem. En samenwerking, denkt burgemeester Eberhard van der Laan, die gebruik wil maken van de ervaringen van klanten.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.