Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Achtergrond 620 bekeken laatste update:19 jan 2016

Lokaal opsporingsprogramma met subsidie Rotterdam

De regionale omroep RTV Rijnmond gaat een opsporingsprogramma uitzenden, Bureau Rijnmond, gemaakt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.

De gemeente Rotterdam stelde hier een subsidie van 100.000 euro voor beschikbaar. De komst van het programma is één van de coalitiewensen.

"Een regionaal opsporingsprogramma is een effectief middel tegen criminaliteit. Met Bureau Rijnmond roepen we de hulp in van alle inwoners uit de hele regio Rotterdam. Met hun tips hopen we zaken sneller opgelost te krijgen en daders sneller op te sporen en te straffen. Zo helpen mensen mee aan een veiliger stad en regio", aldus Joost Eerdmans, wethouder veiligheid in Rotterdam.

Het programma is elke donderdag te zien na het nieuws van 17.00 uur en wordt daarna elk uur herhaald.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.