Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 3171 bekeken laatste update:19 jan 2016

Aangifte tegen gemeente Nijmegen om brand

Brandweerdeskundige Vos doet aangifte tegen de Nijmeegse gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, Bij de grote brand in de Notenhout in Nijmegen van afgelopen februari hadden volgens hem geen doden hoeven vallen.

Dat stelt brandweerdeskundige Fred Vos, meldt Omroep Gelderland.

De brand kostte aan vier bewoners het leven. Volgens de brandweerdeskundige Vos, ook gastdocent op de Politieacademie in Apeldoorn, is de gemeente indirect verantwoordelijk en hij verwijt het stadsbestuur dood door schuld. Hij deed eigen onderzoek en concludeerde dat de bouwvergunning niet klopte. Ook de vergunning voor de verbouwing van de snackbar waar de brand begon zou niet hebben gedeugd. Volgens Fred Vos zijn de adviezen van de brandweer bovendien genegeerd.

Raadsleden reageren geschokt tegen de omroep en vinden dat de gemeenteraad hiervoor niet verantwoordelijk kan worden gesteld, danwel of een dergelijke aangifte ethis verantwoord is. Het college van Nijmegen heeft de aangifte ter kennisgeving aangenomen en benadrukt dat het OM na onderzoek geen vervolging heeft ingesteld.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.