Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 2008 bekeken laatste update:19 jan 2016

Rechter legt contactverbod met burgemeester op

De rechtbank in Alkmaar heeft een man uit Heiloo wegens belaging van burgemeester Hans Romeyn en het verspreiden van smaadschriften aan diens adres veroordeeld onder meer een contactverbod met de burgemeester van Heiloo opgelegd.

De man wilde met de gemeente in gesprek komen over de overlast die een buurvrouw veroorzaakte. Toen hem dat niet lukte, besloot hij de burgemeester te bestoken met beledigende e-mails, pamfletten en brieven. Hierin werd burgemeester Romeyn uitgemaakt voor 'Christenhond' die seksueel misbruik maakte van kinderen. Ook zou hij corrupt zijn. Op ramen van zijn eigen woning bracht hij pamfletten met smadelijke teksten aan. Dit meldt het Noordhollands Dagblad

Naast het contactverbod kreeg de man vier maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.