Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 1819 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Gemeente biedt begeleid fietsen langs noodopvang

De gemeente Loon op Zand zet vrijwilligers in die de komende drie maanden meefietsen met leerlingen van een basisschool voor speciaal onderwijs in Waalwijk. De route van Kaatsheuvel naar Waalwijk voert langs een tijdelijke opvang voor vluchtelingen.

"Het is volstrekt veilig om langs de opvang te fietsen", stelt hij. "Maar er zijn een paar ouders die toch zeggen er geen goed gevoel bij te hebben. Daarom hebben we het aanbod voor begeleid fietsen gedaan", zegt wethouder Wil Ligtenberg tegen Nu.nl na eerdere berichtgeving in het AD.

De wethouder bendarukt dat het niet om een asielzoekerscentrum gaat, zoals het AD meldt, maar om een tijdelijke opvang waar drie maanden 1.200 vluchtelingen worden gehuisvest. Het gaat bovendien niet om beveiligers, maar om vrijwilligers die desgewenst kunnen meefietsen.

"Er zijn geen enkele feiten die het gevoel van onveiligheid onderbouwen. Er zijn zelfs geen ouders die zich concreet hebben gemeld met klachten. Maar we doen dit op basis van signalen die we hebben gekregen tijdens de voorlichtingsavonden over de noodopvang."

Het is onduidelijk hoeveel ouders van dit aanbod gebruik maken.

Jurrien Holthuis

Eén reactie

• H Marchand

Met alle respect maar dit soort gemeentelijke acties 'voor de bühne' voedt de onderbuikretoriek. Moet je niet doen als gemeente. Domme actie.

Of registreer je om te kunnen reageren.