Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 5232 bekeken laatste update:19 jan 2016

Oud-ambtenaar chanteert gemeente Vaals

Een door de gemeente Vaals ontslagen ambtenaar dreigt gegevens uit de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) te openbaren

De man, werkzaam op de afdeling automatisering, werd in mei van dit jaar na een dienstverband van ongeveer dertig jaar de laan uit gestuurd, nadat hij met zijn mobiele telefoon de mail van zijn baas gehackt zou hebben. Dat melden de Limburgse kranten.

Hij dreigt nu gegevens uit het GBA te openbaren

Directeur Bertrams van Vaals  maakt zich geen zorgen dat de GBA-gegevens geopenbaard worden. "De vraag is of hij überhaupt over deze gegevens beschikt. En als hij ze al heeft - hij was per slot van rekening automatiseerder - is het de vraag of hij ze kan openbaren. Want dan heb je dezelfde software als de gemeente nodig om de codes te kunnen ontcijferen. En daar zitten allerlei beveiligingen op.

Als hij al iets kan publiceren - meneer dreigt er al enkele maanden mee - zijn het vrij onschuldige naam-, adres- en woonplaatsgegevens. Maar tot op heden hebben we nog niets op het internet kunnen vinden."

(Via L1Limburg)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.