Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 1435 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Stevig gesprek' voorkomt aangifte na bedreiging burgemeester

Op verzoek van de Bossche burgemeester Rombouts heeft de politie woensdag een ‘stevig gesprek’ met een man over ‘een ongewenste reactie’ aan het adres van Rombouts.

Dit meldt het Brabants Dagblad. Het gaat om een bericht dat de man dinsdag achterliet op de Facebookpagina van die krant.

De man reageerde op een online bericht van het Brabants Dagblad dat Rombouts woensdagmiddag op uitnodiging van Tennisvereniging Rosmalen gaat tennissen met vluchtelingen van de noodopvang in het Autotron.

'Half 2 blokeren we even de weg bij mijn in de wijk als die langs moet want heb nog en appeltje te schillen', aldus het bericht, vol spelfouten, waarin een bekende wordt gevraagd om een wapen mee te nemen.

Na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie ziet Rombouts af van aangifte. Onlangs deed hij dat wel en werd er een man gearresteerd na online bedreigingen

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.