Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 1696 bekeken laatste update:19 jan 2016

Wiethandel Brabant zet 1 miljard om

Circa 6000 actieve wietkwekerijen in Brabant zijn samen goed voor een omzet van ongeveer één miljard euro, aldus schattingen van politie en justitie

In een speciale uitzending van Bureau Brabant besteedde de politie aandacht aan de bestrijding van de ondermijnende criminaliteit in de provincie. Brabant speelt al jaren een belangrijke rol in de productie en handel van drugs. In de uitzending was ook aandacht voor drugsdumpingen en voor het oprollen van illegale drugslaboratoria. Dit jaar zijn er alleen al in Brabant zeker veertien drugslabs en dertig opslagruimtes opgerold.

In de kwekerijen groeien ongeveer anderhalf miljoen planten. Daarmee wordt jaarlijks ruim 340.000 kilo wiet geproduceerd.

In 2015 is voor ruim tien miljoen euro aan spullen afgepakt van opgepakte en veroordeelde criminelen.

(Omroep Brabant)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.