Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Achtergrond 906 bekeken laatste update:19 jan 2016

Inwoners Haarlem versus koeltassenverbod

De Geheime Haarlemse Koeltassen Brigade trekt ten strijde tegen het voorgenomen verbod op koeltassen via de APV.

De gemeente Haarlem werkt aan een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening, wat ervoor moet zorgen dat inwoners niet met een koeltas op straat gaan. Door het metaal in de voering van dit soort tassen kunnen winkeldieven ongemerkt langs detectiepoortjes. Daarom wil de gemeente de koeltassen verbieden.

Een gelegenheidsbrigade van recalcitrante Haarlemmers ging uit protest met koeltassen de straat op. De Geheime Haarlemse Koeltassen Brigade noemen zij zichzelf met een knipoog op Facebook. "Heden een criminele organisatie opgericht", deelt oud-journalist Max Sipkes via het medium.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.