Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1756 bekeken laatste update:19 jan 2016

3 kanshebbers op titel 'Veiligste gemeente'

De 'Veiligste Gemeente 2015' wordt dinsdagavond op NPO 1 bekendgemaakt. Kanshebbers zijn de gemeenten Kapelle, Korendijk en Zuidhorn

De gemeenten Kapelle, Korendijk en Zuidhorn maken kans op de titel 'veiligste gemeente 2015'. Dit blijkt uit de AD misdaadmeter. De winnaar van deze drie wordt dinsdagavond bekend.

Kapelle (Zeeland), Korendijk (Zuid-Holland) en Zuidhorn (Groningen) danken hun positie aan minder inbraken, minder vernielingen en minder bedreigingen en mishandelingen. De gemeenten scoren altijd al hoog in het jaarlijkse onderzoek, mede door het landelijke karakter en het lage inwonersaantal.

De ranglijst is gebaseerd op aangiftecijfers van de politie en beoordeelt tien delicten van veelvoorkomende criminaliteit en houdt daarbij rekening met het inwoneraantal. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de veiligste gemeente van vorig jaar, Littenseradiel, juist onveiliger is geworden onder meer door toename van het aantal inbraken.
De winnaar van de top 3 veiligste gemeenten wordt dinsdagavond bekendgemaakt in het live-programma De Nationale Misdaadmeter op NPO1. De volledige ranglijst van de AD Misdaadmeter is dinsdag te lezen via AD

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.