Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 1203 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdam opnieuw onveiligste gemeente

Amsterdam is opnieuw de onveiligste gemeente van Nederland gebleken. De stad werd wel iets veiliger maar voert nog steeds de ranglijst aan voor Maastricht (2) en Rotterdam (3).

Mishandelingen, zakkenrollen en straatroven, het gebeurt allemaal iets minder. Burgemeester Van der Laan bevestigt die dalende trend, die volgens hem zichtbaar is onder de Amsterdammers.

De nummer 2 op de lijst, Maastricht is wellicht symptomatisch voor de criminaliteit waarmee Zuid Nederland te kampen heeft. Er staan drie Limburgse gemeentes in de top-10. Burgemeesters waarschuwen de laatste tijd al vaker voor toenemende drugscriminaliteit, maar ook andere vormen van (grensoverschrijdende)  criminaliteit nemen toe. De gemeente Rotterdam staat op nummer 3.

De volledige lijst is te raadplegen via het AD. Vanavond op NPO 1 is er een televisie-uitzending waarin de veiligste gemeente bekend wordt gemaakt. Hier zijn Kapelle (Zeeland), Korendijk (Zuid-Holland) en Zuidhorn (Groningen) de kanshebbers.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.