Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 2426 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdam start kliklijn illegale hotels

Amsterdam start vandaag met een alarmlijn waar Amsterdammers klachten kunnen indienen voor illegale hotels

Handhavers gaan bij ernstige overlast direct op de melding af. De alarmlijn is te bereiken op het gemeentelijke telefoonnummer 14020. Volgens verantwoordelijk wethouder Laurens Ivens is de kliklijn nodig omdat de overlast in het zomerseizoen het hoogst is.

'In de zomer zien we vaak een toename van het aantal toeristen en overlastmeldingen in de stad. Een regulier handhavingstraject kost tijd en na een melding is het soms lastig de illegale verhuur daadwerkelijk vast te stellen', aldus Ivens. Het gaat volgens de wethouder met name om appartementen en woonhuizen die in de binnenstad via onder meer Airbnb worden verhuurd.

Lees ook>> Amsterdamse huizen opgekocht voor toeristische verhuur

Bron : AT5

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.