Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 2848 bekeken laatste update:19 jan 2016

CJIB opent digitaal 'boeteloket'

Het digitale loket om opgelegde verkeersboetes online af te handelen is door minister Van der Steur (VenJ) geopend. Het is onderdeel van het Burgerportaal van het CJIB

Ook boetes uit APV zichtbaar
Het digitale loket maakt onderdeel uit van het zogeheten Burgerportaal van het CJIB en het Parket CVOM dat samen met de Justitiële Informatiedienst en de politie tot stand is gebracht. Behalve een snellere afhandeling van verkeersboetes zal op termijn deze service ook via het portaal worden aangeboden bij opgelegde boetes wegens strafbare feiten op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en lichte misdrijven.

Transparantie en snelheid
Met dit digitale loket van het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) en het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) kunnen verkeersboetes gemakkelijker worden gecontroleerd en betaald. Op ieder gewenst moment kunnen mensen online de 'flitsfoto' checken, andere benodigde feiten rond de geconstateerde verkeersovertreding controleren en desgewenst direct in beroep gaan.

De ontwikkeling van het Burgerportaal maakt ook deel uit van het programma Versterking Prestaties Strafrechtketen (VPS) van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.