Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Veiligheid

Nieuws 1838 bekeken laatste update:19 jan 2016

Vaker voetballen zonder politie

Dat bij voetbalwedstrijden politie wordt ingezet, is te vanzelfsprekend geworden. Het kan ook anders.

Dat zegt de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge maandag in Trouw. Bruinooge zegt: ''burgemeesters en politie schieten te vanzelfsprekend in de reflex dat ze risico's willen uitsluiten. Maar een risicoloze samenleving bestaat niet. Wie elk risico wil uitbannen zit op het verkeerde spoor''.

Bruinooge zei dit na de wedstrijd AZ - Ajax van zondag, die rustig is verlopen zonder politie, want die staakte. Bruinooge besloot desondanks de wedstrijd door te laten gaan. De clubs zetten wel meer stewards en verkeersregelaars in.

Politiebond

Gerrit van der Kramp, voorzitter van politiebond ACP zei maandag op Radio 1 dat de inzet van minder politie geen slecht idee is.

"Als dit de bijvangst is van onze acties, dan is dat mooi", zei Van der Kramp over he t idee dat er politiecapaciteit kan worden bespaarde. Hij waarschuwde wel voor optimisme: "Eén zwaluw maakt nog geen zomer".

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.