Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in

Nieuws 3116 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeesters: Pak veel meer crimineel vermogen af

De overheid moet zwaarder inzetten op het afpakken van het vermogen van criminelen. Dat schrijven twaalf burgemeesters en OM-topman Herman Bolhaar donderdag in de Volkskrant.

De burgemeesters wijzen er in een opiniestuk in de Volkskrant op dat er geschat 9,3 miljard euro per jaar verdiend wordt aan criminele activiteiten. Van de opbrengsten uit drugs-, wapen-, en mensenhandel pakt de overheid momenteel maar 1 procent af, aldus de burgervaders.

Ze roepen de overheid op om in elk geval 50 miljoen euro uit te trekken om harder en sneller achter crimineel verkregen geld aan te jagen. Een deel van het afgepakte criminele vermogen zou daarvoor ingezet moeten worden. Die aanpak levert volgens hen snel meer op dan de investering van 50 miljoen euro.

Hier het opiniestuk in De Volkskrant

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.